Goran Čolak među najboljim sportašima u 2010. godini

205
foto: Ivan Brezovec

Član RK Geronimo izabran je među pet najboljih sportaša Grada Zagreba 2010. i to u iznimno jakoj konkurenciji, a priznanje je dobio i Zagrebački ronilački savez.

Još jednom možemo čestitati Goranu Čolaku za postignuća u protekloj godini, ovog puta za ulazak među pet najboljih sportaša Grada Zagreba za 2010. godinu, koja je uistinu bila čudesna za naše ronjenje. Goran Čolak, član RK Geronimo, svojom je zlatnom medaljom s Tenerifa ušao među pet najboljih sportaša Grada Zagreba za 2010. i time nastavio stabilan trend koji započeo 2006. godine doprinosima Karle Fabrio i Lidijom Lijić. Zagrebački ronilački savez također drugu godinu zaredom dobiva posebno priznanje u iznimno jakoj konkurenciji saveza. Ove nagrade su znak prepoznavanja sportske javnosti ovog sporta i prije svega, uspješnosti naših sportaša u vrlo zahtjevnim sportskim disciplinama. Također, treba istaknuti da je ova nagrada još jedno veliko priznanje hrvatskom i zagrebačkom ronjenju i potvrda dobrog rada.

Podsjetimo;  Europsko prvenstvo u ronjenju na dah na Tenerifima ostat će zapisano zlatnim slovima u povijest hrvatskog ronilačkog sporta, sedmeročlana reprezentacija pod vodstvom magistra znanosti i predavača kolegija “Ronjenje” na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu mr. sc. Ivana Drviša osvojili su ukupno pet medalja. U jump blue disciplini u kojoj ronilac u moru zaranja na 10 metara dubine i obilazi kvadrat dimenzija 15×15 metara Lidija Lijić je osvojila srebro i Karla Fabrio Čubrić broncu (u finalu su nastupili i Veljano Zanki i Davor Franičević), a u dinamici su osvojene još tri medalje, jedna zlatna, jedna srebrna i jedna brončana.  Disciplina je to u bazenu u kojoj ronilac u jednom dahu roni čim veću udaljenost, a u kvalifikacijama su nastup u finalu izborili Dajana Zoretić, Fabrio Čubrić, Lijić, Goran Čolak i Mario Brčić. U finalnom nastupu Čolak je s 230,52 m osvojio naslov prvaka Europe, Lijić je sa 190,56 m osvojila još jedno srebro, Brčić je s 219,61 m osvojio broncu, Fabrio Čubrić je zauzela peto mjesto, a Zoretić je ostala bez plasmana.

+ posts