Ove jeseni očekujemo novu ronilačku poslasticu! Naime, za tada je najavljeno otvaranje najdubljeg bazena na svijetu, The DeepSpot, dubokog čak 45 metara.

Bazen će se otvoriti u Poljskoj u Msxczonow-u, 40-ak kilometara jugozapadno od glavnoga grada Varšave. Bazen će sadržavati 8.000 kubnih metara vode, što je 27 puta više od običnog bazena od 25 metara. Bazen će imati nešto za ponuditi svima, od početnika do profesionalaca, a oni koji se uopće ne želite smočiti imat ćet na raspolaganju podvodni tunel te konferencijske sale i hotelske sobe s pogledom na unutrašnjost bazena. Bazen je još u fazi izgradnje, kako možete pratiti na njihovoj Facebook stranici, a izvođač radova je FlySpot, popularni simulator skakanja s padobranom u zatvorenom prostoru iz okruga Varšava Zapad.

No, iako će nadmašiti zasad najdublji bazen The Y-40 Deep Joy (42 metra dubine), tu titulu neće dugo i zadržati jer je za šest mjeseci nakon njega najavljeno otvaranje 50-metarskog The Blue Abyss bazena u Ujedinjenom Kraljevstvu. 

+ posts