Gliserom kod Dubrovnika teško ozlijedio ronioca

112

Gliser dug devet metara u utorak je oko 11 i 25 sati u akvatoriju između Koločepa i Lopuda teško ozlijedio tridesettrogodišnjeg ronioca. Riječ je o Zagrepčaninu Davoru Galonji, koji je u trenutku nesreće ronio na dah 50-ak metara od obale na plutačom propisno označenom mjestu.

Prema priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture “nesretni je ronilac izronio na udaljenosti oko 20 metara od plutače kada je na njega naišla brodica”. Prema pomorskim propisima gliser je morao oko plutače ploviti na udaljenosti od najmanje 150 metara. 
Ronilac je uz pomoć osobe koja je ronila s njim i vozačem glisera žurno prebačen u pet milja udaljenu luku Orsan gdje ga je čekala liječnička ekipa koja ga je prevezla u dubrovačku Opću bolnicu. Nesretni Galonja hitno je operiran, a još uvijek se ne zna ishod operacije. Prema neslužbenim informacijama radi se o ozljedi potkoljenice. Anto Vuković iz dubrovačkog ronilačkog centra Blue planet kazao je da se na dubrovačkom području zna događati da gliseri dolaze u nedozvoljenu zonu oko označenih mjesta ronjenja. Istraga o ovom događaju još je u tijeku te će utvrditi točne detalje koji su do nje doveli.

 

 

+ posts