Nagrađen 20-milijunti PADI ronilac

114

Jedna od najvećih ronilačkih organizacija na svijetu, PADI, jučer je objavila kako je njen 20-milijunti ronilački certifikat izdan na otoku Guamu.

Nagradu povodom toga dobila je 22-godišnja Alexandra Swanson, kojoj je taj, pokazalo se jubilarni certifikat, uručen četvrti rujna. „Ovo je prvi put u životu da sam nešto osvojila“, rekla je nakon što je saznala da je dobitnica tjednog odmora za dvije osobe na Velikom koraljnom grebenu u Australiji (više o koraljnim grebenima saznajte u petom broju ScubaLife magazina). Mikronezijska ronilačka organizacija MDA, kojoj je na čelu Lee Webber, zadovoljna je što je upravo preko njih došao nagradni certifikat. „To je kao osvajanje lutrije, a zahvaljujući tome Guam će dobiti veliki publicitet u svijetu“, kazao je Webber. Inače, Swanson je u posljednji čas upala na tečaj, otkrio je njen instruktor Tim Aguon.
Nakon što ju je MDA pozvao da primi nagradu, Swanson, inžinjerka koja na Guama živi tek nekoliko mjeseci, nije mogla sakriti oduševljenje. Doduše, očekivala je, kako sama kaže, put na otok Palau, ali nije manje zadovoljna s Australijom. Već je nekoliko godina planirala dobiti ronilački certifikat, ali to se nije desilo sve do njenog dolaska na Guam. „Rekla sama sebi da je to jedno od najboljih mjesta za naučiti roniti te da to moram napraviti sad ili nikad“, kazala je Swanson. Put u Australiju dobio je i njen instruktor, Tim Aguon, koji se poslom učitelja ronjenja bavi dvije godine i do sada je obučio 300 ronilaca.

+ posts