Istinski ronilački instrument: Bell&Ross BR 02 pro dial

157

Bell&Ross izgradio je svoje ime i reputaciju, podjednako među ‘civilnim’ zaljubljenicima u satove kao i profesionalcima, svojim modelima potpuno prilagođenima za najekstremnije uvjete korištenja.

Sve tri njihove linije satova, Aviation, Marine i Vintage, karakteriziraju strogo profesionalne karakteristike poput pouzdanosti, čitljivosti i funkcionalnosti. Njihov, sada već legendarni model Hydromax, možda je najbolji primjer predanosti ove kompanije inovacijama. Korištenjem kućišta popunjenog silikonskim uljem Hydroilom, postigli su zaštitu od pritiska sve do dubine od fascinantnih 11,000 metara. Bio je to jedan od prvih u nizu registriranih patenata ovoga branda.
Kao što se na prvi pogled vidi i njihov BR02 model, dio Marine linije satova, ozbiljan je ronilački instrument. Skoro pa da možete vidjeti mjehuriće zraka kako se kotrljaju po njemu dok se zagledavate u njegov, duboko ispod safira, smješten brojčanik. Mat crne boje s potpuno jasnim i naglašenim oznakama sati, širokim i iz daleka vidljivim kazaljkama te jasnim i jednostavnim rotacionim okvirom brojčanika smještenim unutar kućišta, sat je stvoren za osvajanje dubina oceana.
Tome, samo vizualnom opisu, dodatno ide u prilog i testiranih 1000 metara ispod površine. Karbonsko kućište je savršenih 44 milimetra i samo letimičnim pogledom na zglob dobivate točan i pouzdan podatak o vremenu. Svaki je detalj Bell&Ross BR02 modela osmišljen do krajnje jednostavnosti i funkcionalnosti.
Iako je prvo što ćete primjetiti njegova težina (možemo slobodno reći da ne spada u lakše modele), to ne bi trebalo predstavljati problem, jer njegova je osnovna namjena ionako korištenje pod vodom. Gumeni remen strogo slijedi liniju kućišta i unatoč svojoj širini od 24 milimetra spada u najudobnije koje sam imao prilike nositi. Gotovo da i ne znate da ga imate na ruci.
Luminacija brojčanika i kazaljki je, zahvaljujući i velikoj površini, jedno od najboljih i traje nekoliko sati.
Ovim je modelom B&R još jednom dokazao da slijedeći stroge zahtjeve funkcionalnosti ispred samog dizajna ne mora nužno značiti odricanje stila i elegancije. Svi ovi navedeni detalji čine ga i dalje podjednako poželjnim u tamnim morskim dubinama kao i na after beach partyjima.

+ posts