Irac postavio svjetski rekord neprekidno ronivši 12 sati i 34 minute

188

Ronilac Sean McGahern oborio je prethodni svjetski rekord u duljini zarona u hladnim vodama otvorenog mora, zadržavši se ispod površine vode 12 sati i 34 minute.

Prethodni rekord iznosio je 11 sati i 46 minuta. McGahern je zaronio u more kod zaljeva Sveti Georg na Malti oko ponoći. Temparatura mora tijekom cijelog zarona je iznosila između 14 i 15 stupnjeva. McGahern je nakon zarona izjavio da je sve prošlo glatko. Zaronio je tri minute kasnije od predviđenoga, a čak je uspio i odspavati na 45 minuta ispod vode. Dok je obarao rekord, McGahern i njegov tim očistili su dno mora skupivši punu kamionsku prikolicu plastičnih i staklenih boca te pripremivši za vađenje oko 20 guma. 

McGahern, koji je rođen u Engleskoj, odgojen u Irskoj i nastanjen na Malti, već je ranije postavio rekord u zaronu u toplu vodu otvorenog mora. Nada se da će obaranje novog rekorda predstaviti Maltu kao idealno odredište za ronioce te da će obaranjem rekorda prikupiti novac za Dar tal-Providenzu, dom za nemoćne osobe. Izlazak iz vode Seana McGaherna nakon obaranja rekorda pogledajte u videu:

+ posts