DAN izabrao ronioca godine: upoznajte Alexa Brylskea

141

 

Neprofitna udruga Divers Alert Network (DAN) objavila je kako je tradicionalnu nagradu DAN/Rolex Diver of the Year u 24. izdanju dodijelila Dr. Alexu Brylskeu. Nagradu će mu uručiti u subotu 24. ožujka. 

“Smisao nagrade DAN/Rolex Diver of the Year Award je promoviranje onih koji su u protekloj godini dali značajan doprinos sigurnijem ronjenju, odnosno misiji udruge DAN”, rekao je Dan Orr, predsjednik DAN-a i predsjedavajući komisije koja dodjeljuje nagradu.“Edukacija je sama bit sigurnog ronjenja, a nitko ne personificira edukaciju bolje od Alexa Brylskea.”

Brylske se u trideset godina karijere isprofilirao kao predavač, pisac i borac za očuvanje prirode, ali ponajprije kao promotor sigurnog ronjenja. Kao ronilački instruktor obrazovao je tisuće ronilaca, kako osobno, tako i putem materijala koje je napisao za ronilačku organizaciju PADI. Odigrao je važnu ulogu u obrazovanju instruktora ronjenja, kako kroz PADI, tako i kroz ronilačku organizaciju ProDive USA. Kao pisac, bezbrojne nove ronioce poučio je aspektima sigurnosti kroz kolumne u magazinu Dive Training, knjige i stručne članke.

Osim plakete, bit će nagrađen i posebnim, prigodno izgraviranim satom Rolex Oyster Perpetual.

 

+ posts