Hello uvrstio hrvatsku obalu među top ronilačke destinacije

133

Popularni britanski magazin Hello uvrstio je Hrvatsku među najpoželjnije ronilačke destinacije svijeta. U svom izdanju Travel, Hrvatska se tako našla u društvu Azora, Malte, Bliskog istoka, Filipina i Kariba.

Kako kažu u Hello, Hrvatska zadivljuje svojom prirodnom ljepotom i bogatim kulturnim naslijeđem te bogatstvom morskog života nimalo ne zaostaje za njima. „Nedirnute vode Jadrana dom su brojnim olupinama iz različitih povijesnih razdoblja, od rimskih brodova do ratnih brodova 2. Svjetskog rata, što je dodatno diglo popularnost brojnih hrvatskih otoka i otočića kod ronilaca“, kažu u Hellou.

Pogledajmo malo što su u magazinu rekli i za hrvatske “konkurente”.

Azori – vode oko ovoga udaljenoga portugalskoga arhipelaga u Atlantskome oceanu dom su nevjerojatnog podvodnog svijeta. Devet vulkanskih otočića Azora okruženo je vodama koje su dom tunama, barakudama, ražama i jeguljama, a česti gosti su i kitovi te delfini.

Malta – još jedno mjesto koje je bilo svjedok uspona i padova brojnih kultura, a vode arhipelaga također su prepune različitih wreckova. Dodajte na ovo jako dobru vidljivost, manjak jakih struja i plima te spektakularne špilje i tunele među kojima je i čuvena Blue Hole pa je lako razumljivo zašto je ovo tako popularna ronilačka destinacija.

Bliski istok – I sam Jacques Cousteau divio se čudima Crvenog mora u Egiptu (a i Izrael ima dio obale na tom moru). Nije daleko niti Aqaba u Jordanu, a u toj zemlji može se vidjeti i čuvena olupina Cedar Pride.

Filipini – sastoje se od preko 7000 otoka što ih čini destinacijom bezbrojnih izbora za urone. Jedno od najbogatijih je područja na svijetu što se tiče biološke raznolikosti, a prastari grebeni dom su brojnih fascinantnih morskih stvorenja.

Karibi – prepuni su brojnih uzbudljivih ronilačkih odredišta. Među njima su Bahami gdje morski psi plivaju između olupina španjolskih galija, Meksiko sa svojim čuvenim grebenom Palancar i tajanstvenim špiljama cenotama. Tu je i kubanski arhipelag, a i Kajmanski otoci koji su, osim što su porezni rajevi, ujedno i mjesto kristalno čistih voda gdje je vidljivost i do 40 metara.

 

+ posts