Baška: otvorena podvodna izložba Marjana Radovića

161

Proteklog je vikenda na otoku Krku u bazenu hotela Wellness Baška otvorena podvodna izložba podvodnih fotografija Marjana Radovića. 

Ova, za Radovića već uobičajeno neuobičajena izložba bila je dio programa “Baš ovca” koji organiziraju TZO Baška i Hoteli Baška. Zamišljena je i ostvarena kroz vodu kao medij – fotografije podvodnog svijeta izložene su u velikom bazenu hotela, a posjetitelji, ako žele razgledati izložbu, moraju zaroniti i tako “doživjeti” izložene fotografije. Uostalom, stoga se i zove “Dive in”.

“Motivi koje sam izložio na ovoj izložbi isključivo su iz kvarnerskog područja, a fotografije su nastale u periodu zadnjih par godina. Podvodnom fotografijom nastojim hrvatskoj javnosti i turistima skrenuti pozornost na ljepote podmorja Jadrana te upozoriti na društvenu odgovornost u vidu promicanja ekologije i očuvanja mora.”, rekao je autor izložbe, fotograf Marjan Radović.

Izložbu je otvorila voditeljica Ecija Ivušić, koja je priznala kako ju je Baška oduševila raznolikim programom događanja, ali i osobito bogatom gastro ponudom. Pjenušci iz žlahtine i vrbnička žlahtina, priznala je, njena su nova ljubav.

Projekt “Dive in” se nastavlja i dalje te će mogućnost izlaganja na sljedećim podvodnim izložbama dobiti fotografi koji se uključe u vrijedan natječaj podvodne fotografije kojeg Hoteli Baška pokreću uz bogati fond nagrada. Više o natječaju moći ćete pronaći na stranici istoimene hotelske kuće www.hotelibaska.hr.

Izložba će za posjetitelje biti otvorena do kraja svibnja.

 

+ posts