NLO na dnu Baltika je zapravo nacistička naprava?

156

Švedski podmorničar i stručnjak za Drugi svjetski rat Andres Autellus otkrio je da bi nepoznati objekt na dnu Baltika, za koji su svjetski mediji u posljednje vrijeme navodili kako je riječ o NLO-u, mogao biti naprava nacističke Njemačke, čija je svrha bila blokirati kretanje britanskih i ruskih podmornica u tom području.

Uvjeren je da bi objekt uzdignut tri metra od dna mogao biti nacističko tajno oružje protiv radara protivničkih brodova i podmornica, što objašnjava kvar svake istraživačke opreme u krugu od 200 metara od objekta. Autellus tvrdi kako je ogromna struktura od čelika i betona jedno od najznačajnijih povijesnih otkrića u posljednje vrijeme. Svrha dvoslojnih betonskih zidova bila je ta da onemoguće djelovanje radara i ostalih signala u blizini, budući da je u pitanju objekt koji se nalazi u blizini vrlo značajne pomorske rute. To bi trebalo objasniti zbog čega su ronilačke ekipe cijelo vrijeme istraživanja imale problema s opremom u blizini misterioznog objekta.
Goleme betonske strukture izgrađene su kako bi otežale navigaciju sovjetskim podmornicama. Sa švedskim istraživačem slaže se i njegov kolega Stefan Hogeborn, koji podučava ronilačke ekipe Ocean X koja je otkrila spektakularan oblik na dnu Baltika, dodajući da su slične objekte gradile sve zaraćene strane u Drugom svjetskom ratu.

+ posts