Kompanija za proizvodnju ronilačke opreme Dive Rite lansirala je svoj novi program ronilačke opreme za djecu, koji sadrži i BCD namijenjen najmlađima, a koji se prilagođava kako dijete raste.

Naime, roditelji koji kupe kompenzator plovnosti TravelPac ili VoyagerPac za svoje klince mogu tražiti besplatnu nadogradnju kako njihova djeca rastu. Potrebno je samo registrirati datum kupnje jacketa, ime djeteta i sačuvati povratni e-mail te ga u trenutku kada dijete treba veći jacket poslati na support@diverite.com. Oba ronilačka prsluka dostupna su u veličinama od XS do XXL.

“S dječjim programom počeli smo kada je moj sin Jared imao devet godina. Od tada je prošlo gotovo 15 godina, a stalno od roditelja čujemo kako su sretni da mogu imati kvalitetan BCD koji pristaje, kako njihovoj djeci, tako i njihovom kućnom proračunu“, kazao je osnivač i glavni direktor Dive Ritea Lamar Hires. Nova dječja oprema sad uključuje i te specifične jackete. “Djeca prečesto dobiju BCD-e koji su im preveliki, jer će s vremenom narasti ili im se iznajmljuje oprema neprikladna za njihovu veličinu. Problem je što se djecu na taj način može odbiti od ronjenja jer im u vodi bude neudobno. Stoga je ključno da im se nabavi oprema koja im pristaje da bi se u vodi osjećali pouzdano”, kaže Hires.

TravelPac i VoyagerPac koriste ergonomske pojaseve (uprtače) koje je moguće nadopunjavati odnosno proširivati, a imaju i štitnike za bokove te podlogu za kralježnicu koja se oblikuje po tijelu i ujedno drži leđa u pravilnom položaju. Džepovi za utege i pretinci za ostalu opremu također se mogu dodavati ukoliko za to ima potrebe.