Za čvrstu mušku ruku

144

Naglašenih dimenzija UTS-ov model 4000M Professional GMT Diver odlično pristaje uz veći ručni zglob kakav se i očekuje od pravih profesionalnih ronilaca.

Dimenzije nisu odraz želje za pukim isticanjem, već su i tehnički uvjetovane. Naime, vodootpornost do četiri kilometra dubine bez potrebe za helijskim ventilom zahtijeva debelo safirno staklo (šest milimetara) te izuzetno čvrsto i precizno čelično kućište izrađeno u jednom komadu. Promjer od 45 milimetara te ukupna debljina od 17,5 milimetara zasigurno neće proći neprimjećeni ni u kojoj situaciji.

Iako je UTS relativno mlada tvrtka u proizvodnji satova, usvojili su odlične smjernice te već imaju zacrtan stil – poslovična njemačka pouzdanost prije svega!
Mehanizam ovog, mogli bismo reći “instrumenta“, je ETA 2893-2 Automatic sa zalihom snage od 42 sata. Ronilački prsten pokretljiv je u oba smjera (što onda uključuje i mehanizam za zaključavanje prstena) i leži na posebnim keramičkim kugličnim ležajevima. Vidljivost brojki odlična je i u većim dubinama, a jednostavnost pri očitavanju bez suvišnih informacija na satu čine ga pogodnim za svaki uron. Dodatan štih ovom satu daje narukvica širine 22 milimetra (metalna ili gumena s metalnom kopčom, ovisno o izboru) i čiste linije brojčanika te bezvremenski dizajn. Cijena je razumnih 5000 eura, a serija je ograničena na samo 200 komada.

+ posts