Rekorderka ronila i sa slonovima

152

Karin Sinniger, 48-godišnja švicarska državljanka koja inače živi u Angoli, oborila je svjetski rekord u broju država u kojima je jedna osoba ronila.

Naime, prema Akademiji svjetskih rekorda (www.worldrecordacademy.com), Sinniger je svojih preko 1000 zarona odradila u čak 115 država svijeta. Njen posljednji uron bio je posebno zanimljiv jer ga je odradila u društvu jednoga slona na Andamanskim otocima u Indiji. “Na mene su pucali afrički graničari, ronila sam s krokodilima, velikim bijelim morskim psima i nilskim konjima, ronila sam pod ledom s Djedom Mrazom, u vulkanskim kraterima, špiljama, vlakovima i podmornicama. No, ronjenje s umirovljenim slonom za vuču drva bilo je jedinstveno iskustvo”, kazala je Sinniger.

Slon imena Rajan ima 63 godine i na more se priviknuo još dok je radio kao zaprega za vuču drva. Danas, u vodu ide samo ukoliko sam to želi. “Prvoga dana, Rajan je želio biti u vodi samo par minuta i nitko ga nije prisiljavao da ostane duže. Obzirom da je njegov sadašnji vlasnik etičan i ne želi ga imati kao cirkuski atrakciju, ograničili su mu broj urona na godinu na 12 puta. Stoga sam morala čekati čitav tjedan da mogu ponovo roniti s njim i taj put bio je u vodi 24 minute. Bilo je to prekrasno iskustvo”, kazala je Sinniger. Ona se u Angoli, kada ne roni, što inače radi od 1992. godine, bavi poslom potpredsjednice podružnice British Petroleuma u toj državi, a svoj lov na svjetski rekord započela je 2005. “Putujem puno radi posla i odlučila sam kombinirati svoja poslovna putovanja s ronjenjem”, kazala je. Njena iduće ronilačka destinacija je Peru u travnju, gdje želi roniti s morskim lavovima.

 

+ posts