Ronioci postaju sve zanimljivija ciljana skupina

157
Ilustracija: Boris Pejčić

Jedna američka osiguravajuća kompanija objavila je kako je u svoju ponudu uvrstila policu životnog osiguranja namijenjenu isključivo roniocima. 

Police osiguranja prilikom ronilačkih putovanja već su relativno česta pojava, ali životno osiguranje isključivo za ronioce uistinu je novitet, izuzmu li se neke opcije osiguranja koje nudi neprofitna organizacija za sigurnost u ronjenju DAN. Na taj se potez odlučilo osiguranje Lifeline Direct Insurance Services nakon što je uvidjelo kako se sve više njihovih klijenata bavi avanturističkim aktivnostima kao što je ronjenje, pa su u ponudu uvrstili paket specijalno kreiran prema potrebama ronilačke populacije. Time su korisnici dobili mogućnost nabavke osiguranja u kojem će biti pokriveni troškovi svih specifičnih situacija u kojima se ronioci nesretnim slučajem mogu naći. 

Jedan od problema s kojima se ronioci inače susreću prilikom osiguranja života jest to što, zbog svojih podvodnih aktivnosti, moraju plaćati znatno veće iznose od uobičajenih rata, a neke osiguravajuće kuće čak i izbjegavaju osigurati ljude koji se aktivno bave ronjenjem. Stoga su se u kompaniji Lifeline Direct Insurance Services dosjetili kako i pokriti tu nišu pa su ponudili osiguranje po uobičajenim iznosima rata. “Time su”, kaže Matthew Loughran, menadžer u kompaniji “korisnici dobili mogućnost baviti se svojim omiljenim aktivnostima, a da ujedno ne budu kažnjeni jer se bave ronjenjem”. 

Jasno, kod nas za sada nema ovakvih ponuda, ali tko zna, možda se i naši osiguravatelji napokon povedu za nekim pozitivnim primjerom…

+ posts