Pronađena olupina američkog zrakoplova C-45 iz 1952.

138

Olupina zrakoplova američkog ratnog zrakoplovstva koji se srušio u jezero Ontario prije više od 60 godina pronađena je nekoliko milja sjeverozapadno od Oswega. 

Olupinu su pronašli Jim Kennard, Roger Pawlowski i Roland Stevens tijekom pretrage dijela jezera u sklopu istraživanja tamošnjih povijesnih brodova. Zrakoplov C-45 ostao je bez jednog od motora tijekom rutinskog leta 1952. godine iz Bedforda prema zračnoj bazi Griffis pri čemu je počeo gubiti visinu, a pilot je naredio napuštanje aviona uz pomoć padobrana. Tročlana posada i dva civilna putnika sretno su prizemljeni, a avion je nastavio let na autopilotu sve dok nije ostao bez goriva i srušio se iznad jezera Ontario. Brodovi obalne straže uz potporu zračnih snaga odmah su započeli pretragu područja, ali nisu uspjeli pronaći nikakve ostatke nestalog zrakoplova te je potraga nakon dva dana obustavljena.
Olupina je ostala skrivena na dnu jezera više od 60 godina, sve dok je tim koji je istraživao brodolome nije otkrio na dubini od oko 50 metara na istočnoj strani jezera. C-45 ležao je na dnu gotovo netaknut; nedostaje mu samo vrh nosa, vertikalni stabilizatori i dio lijevog propelera koji se odlomio i ostao ležati na dnu, zbog čega vjerojatno pri prvotnoj potrazi na površini nisu nađeni nikakvi ostaci.
http://www.youtube.com/watch?v=xw5ztGcNmos

+ posts