Suunto je ovaj tjedan predstavio multifunkcionalno ronilačko računalo nazvano Suunto Ocean.

Radi se o sveobuhvatnom ronilačkom računalu/satu predviđenom za rekreativno ronjenje, tehničko ronjenje i ronjenje na dah, a na površini se ponaša kao pametni sat za trening i prati dnevne aktivnosti, trening (više od 95 sportskih modova) i precizno prati lokacije te ima barometar za točna očitanja nadmorske visine i izvanmrežne karte.

Za ronilačke aktivnosti Suunto Ocean koristi prilagodljivi Suunto Bühlmann 16 GF algoritam, a moguće je uparivanje sa Suunto Tank POD (transmiterom) što omogućuje korisnicima praćenje tlaka u spremniku, potrošnje plina i preostalog vremena ronjenja izravno na zapešću. Kako bi se povećala sigurnost tijekom ronjenja Suunto Ocean nudi opsežan izbor prilagodljivih zvučnih i vibracijskih alarma.

Na površini Suunto Ocean može pratiti dnevne aktivnosti, svakodnevnu tjelovježbu i ekstremnija istraživanja. S više od 95 različitih sportskih modova, od trčanja i biciklizma do plivanja i joge, svaki opremljen sa zadanim podatkovnim poljima, ovaj ronilački kompjuter zadovoljava i sve ljubitelje fitnesa. Suunto Ocean prati korake, kalorije, otkucaje srca, spavanje (uključujući faze spavanja) i metriku oporavka s analizom varijabilnosti otkucaja srca za praćenje dnevne aktivnosti. Ima i detaljne izvanmrežne karte koje su globalno dostupne besplatno, vrhunski GNSS sustav za precizno praćenje lokacije i barometar za točna očitanja nadmorske visine i alarme za oluju.

Punjiva baterija Suunto Oceana omogućuje mu do 40 sati ronjenja i 40 sati neprekidnog GPS praćenja na otvorenom s jednim punjenjem, a u dnevnom načinu rada baterija može izdržati do 26 dana prije ponovnog punjenja.

Suunto također uvodi mogućnost za korisnike da vide svoju podvodnu rutu u svom dnevniku aplikacije Suunto nakon svakog ronjenja. Ova funkcija praćenja rute pokrenuta je kao beta verzija i nastavit će se dalje razvijati.

Promjer ovog višenamjenskog ronilačkog računala je 49,9 milimetara, debljina je 13,2 milimetra, a staklo je safirno pa je ekran zaista dobro zaštićen. Ažuriranja softvera mogu se obaviti bežično, a sinkronizacija između aplikacije i sata je jednostavna – jedna aplikacija za sve (od ronilačkih logova do treninga i dnevnih aktivnosti).

Iako je Suunto Ocean namijenjen i tehničkim roniocima, maksimalna operativna dubina mu je 60 metara (vodootpornost zajamčena do 100 metara) pa će mnogi tehnički ronioci samo odmahnuti rukom.

Suunto Ocean već je dostupan na našem tržištu po cijeni od oko 830 eura, a možete birati jednu od tri verzije i sve su kompatibilne sa širokim izborom remena za ronjenje, sport i svakodnevnu upotrebu.

+ posts