Obustavljena je potraga za roniocem čiji je nestanak prijavljen u nedjelju 22. rujna u blizini Falmoutha (UK).

Prema riječima predstavnika Obalne straže, velika operacija potrage i spašavanja pokrenuta je u nedjelju u 12:10 sati nakon što je ronilački brod prijavio ‘kašnjenja ronioca’ oko 11:00 sati u nedjelju ujutro.

Nestala osoba navodno je ronila na mjestu istočno od St Anthony Heada (na sjevernom kraju Falmouth Baya), a o mogućim razlozima nestanka još se spekulira. Glasnogovornik obalne straže rekao je da su helikopteri za potragu i spašavanje poslani iz Newquaya, St Athana i Lee-on-Solenta, uz podršku RNLI-jevih čamaca za spašavanje iz Falmoutha i Lizarda. U potragu za nestalim roniocem krenula su i policijska plovila iz Devona i Cornwalla te civilna plovila u tom području, ali nije pronađeno ništa što bi upućivalo na to da je ronilac negdje izronio pa je na kraju potraga prekinuta u nedjelju navečer oko 21 sat.

S obzirom na protok vremena od zarona i opsežnu potragu koja je uključivala sva raspoloživa plovila i helikoptere, nadležne službe odlučile su obavijestiti obitelj nestalog ronioca kako prekidaju potragu jer smatraju da ne postoji mogućnost da je nestali ronilac živ.

Ovaj slučaj još je jedno upozorenje svim roniocima na potencijalne opasnosti i ronilačka pravila kojih se moramo pridržavati. Iako ne znamo što se konkretno dogodilo u slučaju nestalog ronioca iz Cornwalla, nije na odmet pripremiti se i za mogućnost da ostanete sami na pučini.

+ posts