Za kompenzator plovnosti Zeagle Fury mnogi tvrde da je jedan od najboljih na tržištu, a njegova prilagodljivost je nevjerojatna.

Fury se temelji se na Zeagleovom sustavu “osobnog pristajanja” što znači da je moguće neovisno podešavanje veličina ramena, prsa i struka u nebrojeno varijanti pa je gotovo nemoguće pronaći konstituciju tijela kojoj se ne može potpuno prilagoditi.

Zanimljivo za ovaj BCD je i to što ga je moguće kupiti s različitim sustavima za utege. Naime, postoji verzija sa Zeaglovoim standardnim Ripcord sustavom otpuštanja utega, a postoji i druga verzija s Quick-Lock Release sustavom. Dodamo li svemu tome udobnost koju pruža ovaj kompenzator i Zeagleovu legendarnu izdržljivost, teško da mu možemo pronaći zamjerku.

Materijal od kojeg je izrađen je izuzetno otporan na utjecaj morske vode, sunca i habanje (balistički najlon), a mjehur je niskog profila sa zatezačima koji ga prilikom ispuhivanja stisnu. To ovaj kompenzator čini “mekšim” na kopnu, ali vrlo prilagodljivim i udobnim tijekom ronjenja.

Dodatna pogodnost su i dva lako dostupna džepa s patentnim zatvaračima, četiri D-prstena za pričvršćivanje raznih stvari i četiri prekotlačna ventila kojima možete manipulirati ovisno o položaju tijekom ronjenja. Zbog toga je ovaj kompenzator jednostavan za balansiranje i održavanje “prirodnog” položaja tijekom ronjenja.

Za učvršćivanje ronilačke boce na leđima namijenjene su dvije trake pa je boca uvijek “uspravna”, a moguće ga je prilagoditi i za dvobocnik. Tako je Zeagle svoj model Fury zapravo napravio za rekreativne ronioce koji koriste i mokro i suho odijelo, ali i za tehničke ronioce.

Zeaglovi kompenzatori plovnosti poznati su po svojoj izdržljivosti i pouzdanosti, a Fury i po prilagodljivosti pa je i cijena od oko 700 eura potpuno opravdana.

+ posts