Američki brend koji proizvodi taktičke satove za hitne intervencije proširuje svoju popularnu kolekciju satova Official United States Marine Corp (USMC) mehaničkim samonavijajućim modelom s kućištem od karbonskih kompozita, ProGlo tricijskim osvjetljenjem i izborom boja brojčanika u USMC Pantone paleti crne, crvene, zelene i pustinjske.

Ovaj model ima kućišta promjera 42 milimetra izrađeno od karbonskih kompozita (16 milimetara debljine) u teksturiranoj boji ugljena i odgovarajući ronilački okvir od karbonskih kompozita. Teži samo 84,5 grama zahvaljujući laganom materijalu kućišta, ali je vrlo izdržljiv. Jednosmjerno rotirajući ronilački okvir lako se okreće i uključuje 60-minutnu ljestvicu za praćenje vremena ronjenja.

Sat ima i krunicu na navoj, safirno staklo, višestruke O-prstenove i čeličnu poleđinu s gravurom poznatog orla, globusa i sidra američkog marinskog korpusa.

U kućištu se nalazi automatski mehanizam Seiko 24-jewel NH35, isprobani samonavijajući kalibar na koji se oslanjaju mnogobrojni ronilački satovi. Rezerva snage ovog mehanizma je 41 sat, a pokreće tri kazaljke u sredini i prozorčić s datumom na 3 sata. Zanimljivo je spomenuti da je ProTek odlučio koristiti automatske mehanizme na zahtjev kupaca i marinaca koji su potvrdili da bi radije imali satove s mehaničkim mehanizmom.

Osim novog mehanizma ProTek Series 1210 USMC nudi i brojčanike u crnoj, zelenoj, crvenoj ili pustinjskoj boji, a svi su ukrašeni ProTekovim prepoznatljivim motivom dijamantnih ploča koji naglašava robusnu prirodu ovih satova. Taktički ronilački satovi također uključuju 12-satnu i 24-satnu ljestvicu na brojčaniku.

Kao što je uobičajeno za ProTek satove i ovaj model u mraku svijetli intenzivno zahvaljujući švicarskom ProGlo osvjetljenju na bazi tricija. Ovo je ista vrhunska tehnologija osvjetljenja koju je osnivač ProTeka uveo s Luminoxom 1989. godine (svojom bivšom robnom markom). Ne samo da ova svjetleća tvar svijetli 100 puta jače od konvencionalne lume, već će također kontinuirano emitirati svjetlost 25 godina bez potrebe za vanjskim izvorom svjetlosti. Kazaljke, oznake sati i zrnca okvira svijetle zeleno, dok oznaka 12 sati emitira narančasto svjetlo kako bi korisnik mogao lako uočiti vrh brojčanika.

Automatski USMC satovi dolaze upareni s remenom od prave gume u boji ugljena. Međutim, ProTek prodaje i remene u nijansama brojčanika ovog modela za one koji žele usklađeniji dojam.

Vodootpornost ovog modela zajamčena je do 300 metara, a koliko je pouzdan i robustan govori i podatak da je ProTek proglašen službenim satom američkih marinaca. Cijena modela US Marine Corps Automatic je oko 600 eura.

+ posts