Tvrtka je postala osobni projekt svog osnivača koji je počeo okupljati tim sastavljen od pripadnika različitih nacionalnosti i kultura čija vizija budućnosti omogućuje stvaranje novog brenda koji je održiv, dinamičan, inovativan i globalan. Sjedište tvrtke je u Njemačkoj gdje svi članovi tima rade zajedno posvećeni viziji osnivača kompanije.

Kako bi se profilirali u svijetu proizvođača ronilačke opreme pomno biraju sirovine prema razinama kontaminacije koje njihova proizvodnja podrazumijeva, kao i njihovoj razgradnji. Tako su iz svojih proizvoda eliminirali PU (plastiku koja najviše zagađuje okoliš) te stalno testiraju reciklirane materijale i druge komponente nove generacije koje ne zagađuju okoliš. U stvaranju proizvoda polaze od premise “inovacija – vjerodostojnost – funkcionalnost”. Svaka inovacija mora biti vjerodostojna, a da bi bila vjerodostojna, mora biti funkcionalna. Članovi tima su prije svega ronioci i kao takvi znaju što je roniocima potrebno.

Regulator DynamicNord IR-50 sa svojim kompenziranim dizajnom dijafragme omogućuje dublje urone i prirodnije iskustvo disanja pod vodom. Certificiran je za i za vode ispod 10 stupnjeva Celzija te prikladan i za ronjenje na većim dubinama (ispod 30 metara).

Podesivi Venturi (Dive/Predive) regulatora prvenstveno je razvijen za sprječavanje slobodnog protoka na površini i smanjenje napora potrebnog za udisanje tijekom ronjenja. Poluga za podešavanje omogućuje roniocima da prilagodite udobnost udisanja. Kako bi se olakšao udoban i lak izdisaj, ispušni ventil i poklopac pružaju minimalan otpor, a deflektor je dizajniran za smanjenje mjehurića na licu ronioca.

Niskotlačno crijevo ispitano je na maksimalni tlak od 34 bara, čime se osigurava sigurna veza s regulatorom, a usnik regulatora izrađen je od visokokvalitetnog, hipoalergenog silikona koji jamči maksimalnu udobnost. Prvi stupanj je od pjeskarenog mesinga s mat kromiranom završnom obradom, a rad disanja prvog i drugog stupnja u prosjeku iznosi 0,84 J/L te je prilagođen ambijentalnom tlaku i srednjem tlaku regulatora.

Sam izgled regulatora jednostavan je i pomalo sirov, ali ovdje se radi o regulatoru vrhunske kvalitete s odličnim karakteristikama pa mu se izgled može i oprostiti. Cijena je također prihvatljiva, prvi i drugi stupanj zajedno koštaju oko 500 eura.

+ posts