Slovenska prvakinja u ronjenju na dah Alenka Artnik Burghardt s lakoćom je u grčkoj Kalamati obranila svjetsku krunu u disciplini s monoperajom (CWT).

Alenki je ovo peti put zaredom da je obranila titulu u ovoj disciplini, a na ovom CMAS Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah u dubinskim disciplinama zaronila je s monoperajom (CWT) na dubinu od 116 metara.

“Jako sam sretna i zadovoljna zaronom. Nije bilo najlakše, ali s obzirom na veliki stres i nedostatak treninga u posljednjem razdoblju zbog zdravstvenih problema, osjećam se iznimno sretno i zahvalno. Pao mi je kamen sa srca”, napisala je Alenka na svom Facebook profilu. Svojim uspjehom osvojila je i mjesto u najnovijem izdanju Guinnessove knjige rekorda, a činjenica da je petu godinu zaredom obranila titulu dokazuje koliko je izvanredna u visoko konkurentnom svijetu ronjenja na dah.

Drugo mjesto u ovoj disciplini, pomalo iznenađujuće, zauzela je Japanka Hanako Hirose zaronom na 113 metara (novi japanski rekord), a treća je bila Alenkina velika suparnica Alessia Zecchini, višestruka svjetska rekorderka u nekoliko disciplina koja je zaronila na dubinu od 109 metara.

Alenka Artnik prije nekog vremena udala za svog dugogodišnjeg suputnika (Florian Burghardt) pa otud “dodatak” njezinom prezimenu.

+ posts