Citizenov model Promaster Eco-Drive Professional Diver 300 m Godzilla dostupan je kao poseban model suradnje s Godzillom, a znan je po nadimku “Ecozilla”.

Svjetski poznato japansko čudovište Godzilla slavi 70. godinu. Kako bi obilježili proslavu 70. godišnjice Godzille iz Citizena su predstavili novi model Promastera u ograničenom izdanju kolaboracijskog modela Professional Diver 300 m Godzilla.
Ovaj je model opremljen Eco-Driveom mehanizmom kojem energiju osigurava svjetlost, a temelji se na satu Professional Diver 300m, popularnom ronilačkom satu iz Promaster kolekcije koji je na tržištu već dugo vremena.

Kao što ime kaže, vodootpornost je zajamčena do 300 metara dubine, a robustan dizajn uobičajena je stvar kod Citizen Promaster modela. Takva kombinacija čvrste vanjštine i mehanizma priskrbila je satu nadimak “Ecozilla”, kombinaciju riječi Eco-Drive i Godzilla. Eco-Drive (pogon na svjetlost) eliminira potrebu za redovitim mijenjanjem baterije, a certificiran je kao Eco Mark proizvod od Japanske udruge za zaštitu okoliša (JEA).

Brojčanik, kućište i okvir imaju kamuflažni uzorak inspiriran Godzillinom ljuskavom kožom, a malene Godzille skrivene su unutar uzorka. Remen koristi ekološki prihvatljiv poliuretan koji sadrži materijale dobivene iz biomase.

Kućište je promjera 48,2 milimetra, staklo je sferično (kristalno), ronilački okvir je jednosmjerno rotirajući, a krunica je na navoj. Postoje dvije varijante brojčanika; crni brojčanik s klasičnim crno-bijelim likom Godzille i tamnocrveni brojčanik s Godzillom koja urliče od bijesa. Dizajn stražnje strane kućišta ima Godzillin otisak, značajku jedinstvenu za ovaj model ograničene serije.

Uvoznik Citizen satova za Hrvatsku je Dicta d.o.o., a cijena ovog modela limitiranog na 2500 primjeraka je oko 650 eura.

+ posts