Kad su navukli svoju scuba opremu i peraju kod bazena u Bruxellesu, Nicolas Mouchart i njegova žena Florence nisu išli samo roniti, nego i na večeru.
Spustivši se na pod bazena napravljenog za obuku scuba ronilaca, otišli su na jedan dio gdje ih je čekao njihov mini restoran na pet metara dubine. “Biser” je naziv dva metra široke sfere u kojoj su večerali foie gras, salatu od jastoga i šampanjac, sve to u zračnom džepu, iako su se nalazili potpuno uronjeni u vodi.
“Lansiramo potpuno novu eru restorana”, kazao je John Beernaerts, pokretač bazena Nemo 33 u kojem se nalazi ovaj neobični restoran. Takav podvodni obrok stoji 99 eura, a sfera se gradila preko godinu dana. “Bilo je to divno iskustvo. Bilo nam je to, naravno, prvi put u životu da smo jeli pod vodom, što je bilo stvarno zabavno. Ovo je jedinstvena večera i pamtit ćemo je čitav život”, kazao je 41-godišnji Mouchart nakon podvodnog obroka u vodi temperature 33 stupnja Celzijusa.